Hankó Mónika vagyok, jógaoktató, spirituális konzulens, mentor. Mindig is éreztem, hogy van még valami a látható, hallható, megfogható világon túl, ami hatással van az életünkre. A saját útkeresésem során tapasztaltam meg, hogy jóval több vagyok, mint egy hús-vér test, van egy olyan részem, ami ezen túlmutat, bölcs, örök, de a modern világban ettől jócskán eltávolodtam, amitől magányosnak, céltalannak érzem magam. Egy csodás spirituális tanító vezetésével és rengeteg belső munkával egészen új világ nyílt meg előttem, kezdtem megérteni az életemben zajló folyamatokat, eseményeket, a saját működésemet, és elkezdtem visszatalálni önmagamhoz. Időközben a jóga is beszivárgott az életembe, mert éreztem, hogy nem elegendő csak a lelkemmel, érzéseimmel foglalkozni, a fizikai testem is fontos része a lényemnek. 

A jógában azt szeretem, hogy elkezdheti valaki pusztán testgyakorlásként, de előbb vagy utóbb mindenki megtapasztalja, hogy a testén kívül valami más is elkezd változni a gyakorlással. A korábban elsajátított spirituális és energia gyakorlatokkal a jóga új dimenziókba emelte a saját belső folyamataimat. 

2014-ben jött az ihlet, hogy oktatóként más embereknek is segíthetek ezt az élményt megtapasztalni. Ha már annyit sikerül elérni, hogy a jógázó lelke arra a 90 percre, amíg a gyakorlás tart, megpihen, már megérte. 2015 óta hatha jóga, 2018 óta pedig már női jóga órákat is tartok, ahol specializáltabban a női minőségeket helyezzük fókuszba.

Spirituális konzulensként sokszor tapasztalom a hozzám fordulóknál, hogy a lényüknek csak arra a részére koncentrálnak, ahol éppen a probléma látható, érezhető. Hitem szerint a felmerülő testi és lelki problémákat komplexen kell kezelni test-lélek-szellem szinteken, hogy a gyógyulás tartós legyen. Abban igyekszem segíteni akár a jóga órákon velem gyakorlóknak, akár a spirituális konzultációkon hozzám fordulóknak, hogy képesek legyenek a külső-belső harmóniájukat helyreállítani és tartósan fenntartani.

Elérhetőségeim:
Facebook