Angi Gyöngyi vagyok, pszichológus és négy gyermekes anyuka.  Tanácsadás és személyiségpszichológia szakirányokon, illetve pszichológia szakos tanárként végeztem az ELTE-n. Jelenleg a Pedagógiai Szakpszichológus képzés végén járok.

Felnőttekkel és serdülőkkel dolgoztam évekig, majd egy rövid ideig általános iskolás gyerekekkel is, iskolapszichológus is voltam több iskolában. Tartottam csoportokat várandósságot és szülésélményt feldolgozni kívánó anyukáknak. Meditációs technikák tanításával a stresszoldásban is hatékonyan segítettem és segítek sokféle élethelyzetben a hozzám fordulóknak, legyen az bármilyen életvezetési kérdés. Munkám során a kreatív önkifejezést, rajzot, zenét, mozgást és meséket is sokszor használok a gyógyulási folyamatok megsegítéséhez. Hiszek abban, hogy sokszor a megoldás a szimbolikus szinten van és szavakkal nem kifejezhető dolgok is gyógyíthatóak így, egy mélyebb munka során.

Alapvetően egészséges egyénekkel dolgozom, akik elakadtak adott életterületeken, legyen az párkapcsolat, szülő-gyerek viszony, munkahelyi dolgok, alvási nehézségek, vagy stresszkezelés akár. Igyekszem mindig empatikusan, elfogadva megtámogatni a hozzám járókat abban, hogy saját szemléletükön keresztül, saját gondolkodási keretükben találják meg a megoldást a helyzetekre, a számukra lehető legjobb módon. Hiszek abban, hogy a külső szempont sokszor pontosabban lát, és az én erőm sokszor abban rejlik, hogy friss szemmel ránézve, megláttatva a teljes képet, segíteni tudok annak letisztulásában, illetve abban, hogy a helyzeteknek van megoldása és hogy kinek milyen ereje van ehhez (amit sokszor már a nehézségek miatt nem lát, pedig ott rejlik). Önbizalom, önértékelés és önbecsülés az a hármas, amit sokszor meg kell erősíteni ahhoz, hogy igaziból minden helyzetet megoldjunk, ebben is hatékonyan szoktam tudni segíteni.

Mivel dolgoztam több iskolában, így hozzá vagyok szokva, hogy csoportfoglalkozásokat vezessek önismeret, pályaválasztás, szenvedélyek, énkép, testkép, párkapcsolat, gyász témákban vagy előadásokat is tartsak hasonlókról. Különösen kedvesek számomra az érzelmek és azok szabályozásához tartozó témák. Minden, ami a gyerekneveléshez kapcsolódik (bölcsibe, oviba szoktatás, iskolai helyzetek, konfliktusok, serdülőkkel való együttműködés, párkapcsolati kommunikáció), és a felnőtt életvezetési élethelyzetek.

Az anyaság és nőiség támogatása is szívügyem, 4 lányom miatt és amiatt is, hogy sok dolgot megéltem már én is. Hiszem, hogy az anyáknak sok szeretetre és támogatásra, énidőre van szüksége ahhoz, hogy gyermekeiket hatékonyan, boldogan tudják nevelni. Vekerdy Tamás idézetet tennék ide: „Boldog gyereket csak boldog anya tud nevelni!”

Szerveztem babaklubbot, hogy a kisgyerekes anyukák mindenféle gyereknevelést érintő kérdésben beszélgetni tudjanak, akár meghívott előadók segítségével, ezáltal segítve a saját gyermekükhöz való kapcsolódásukat.

Hordozási tanácsadó is vagyok, a kötődő nevelés közel áll hozzám.

Ha úgy érzed, elakadtál valamely életterületen és szeretnél ezen a holtponton túllendülni, akkor várlak szeretettel. Jelenleg felnőttekkel és serdülőkkel dolgozom. Online és személyesen is vállalok segítő beszélgetést, a fenti témákban vagy igény esetén bármi másban is.

Elérhetőségeim:

Elérhetsz az angigyongyipszichologus@gmail.com email címen és Facebook oldalamon át üzenetben.