Az én történetem

Tisztán emlékszem rá, hogy fiatalabb koromban egy lelki problémára közel 10 évig kerestem a megoldást. Szakemberről szakemberre jártam, de mivel racionális családból érkeztem, mindig csak ugyanazon a vonalon mozogtam. 

Aztán egyszer egy ismerősöm ajánlott nekem egy természetgyógyászt. Sosem jártam ilyen helyen korábban, így el sem tudtam képzelni, hogyan működhetnek ezek a módszerek. Sőt, ha nagyon őszinte akarok lenni, nem is hittem benne, hogy segíthet. Aztán valahogy mégis rábeszéltem magam, tekintve, hogy már minden addig rendelkezésemre álló eszközt kipróbáltam.

Előttem van a kép, ahogy egy órával később kilépek a rendelőből és döbbenet ül ki az arcomra. Úrrá lesz rajtam egy szinte hihetetlennek tűnő érzés, amely minden sejtemet áthatotta: meggyógyultam! Elmúlt! 

Aztán pedig feltettem magamnak a kérdést, amit mindenki más is feltett volna: Vajon tényleg elmúlt? Nem fog visszatérni? Jelentem: nem, nem tért vissza. Felszabadultam!

Akkor még azt sem tudtam pontosan, hogy mi is történt azon a konzultáción, de már akkoriban elhatároztam, hogy nem zárkózom el többé. Óvatossággal és körültekintéssel, de nyitnom kell más irányokba is. Ugyanis valami olyan dolog történt velem, amiben zsigeri szinten nem hittem, sőt, amit korábban teljesen elutasítottam. Mégis, szó szerint megváltoztatta az életemet és a mindennapjaimat. Érdeklődni kezdtem az alternatív módszerek iránt.

Azóta természetesen már hosszú utat bejártam, de ez az élmény nagyon megmaradt bennem. Olyan esemény volt ez az életemben, amely újabb lehetőségek felé nyitott egy ajtót. Átírt bennem valamit. Igaz, hogy széthullott az egész addigi hitrendszerem, de nagyon pozitívan éltem meg ezt a változást. Megtanultam, hogy tényleg igaz a mondás, hogy a megoldáshoz egyáltalán nem csak egyféle út vezethet. 

Hiszek benne, hogy sokan sokfélék vagyunk – éppen úgy, ahogyan a szakértők tudása és személyisége is sokszínű. Emellett pedig az a tapasztalatom, hogy egy adott kérdéskör kapcsán is különböző eszközök működhetnek hatékonyan. A siker titka pedig abban rejlik, hogy képesek legyünk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb szakértőt, akinek mind a módszereivel, mind a személyiségével jó érzéssel kapcsolódni tudunk és a közös munka során biztonságos térben élhetjük meg a fejlődést.