December

December. Nem csupán a karácsony és az ünnepi hangulat, hanem a befelé fordulás és az évértékelés időszaka is.

A kedvenc hónapom. A hideg időben szánkózhatok, síelhetek vagy rajzolhatok a hóba, korcsolyázhatok a jégen, ahogy történt is ez néhány hete. Idebent pedig meleg tea, kellemes, puha takarók várnak és a lelkem, ahogyan napsütésben fürdőzik. Kontrasztok, ahogyan kiemelik egymás különbözőségeit és mégis tökéletesen kiegészítik egymást.

Tavaly tél óta hatalmasat léptem, léptünk (családilag) előre.

– Újraépítettük a garázst és megoldottuk a kertben a vízelvezetést.
– Némileg kiegyenlítettük a kertben a talajszintet és új termőföldet terítettünk el több helyen, ahol nyáron saját termesztésű zöldségek kaptak helyet.
– Beszoktattam a kisfiamat az oviba és felszabadultak a hétköznapjaim.
– Az önmagammal való törődés és a meditáció a hétköznapjaim része lett.
– Miközben kiteljesedtem, a kreativitásom is szárnyalni kezdett.
– Számtalan új tartalom született az oldalunkra.
– 3 új partnerrel gazdagodtunk és kialakultak új, működő folyamatok.
– Rengeteget fejlődtem az önkifejezés témájában. A videós tartalmak tekintetében a „nem merem megmutatni magam” állapotából átléptem az „örömmel tölt el, hogy megmutathatom magam és másokat” állapotába.
– Megismerkedtem több olyan termékkel/szolgáltatással, amelyeket saját tapasztalatom alapján is jó szívvel ajánlok.
– Rengeteg kutatást végeztem az autoimmun betegségek és a táplálkozás összefüggéseinek témájában.
– Elkezdtem olyan területen nézelődni, kutakodni, mint az ortomolekuláris jódpótlás és a nehézfémkivezetés. Előbbit már magamon is próbálgatom nagyon pozitív eredményekkel, az utóbbi is hamarosan sorra kerül nálam.
– Elhagytam számos rossz szokást táplálkozás témában, mint csoki és a feldolgozott termékek fogyasztása. Bevezettem az étrendembe több olyan szokást, ami jóleső érzéssel tölt el. Ilyen a gyümölcsfogyasztás, a több zöldség- és a kevesebb húsfogyasztás.

Összességében sokkal inkább úgy érzem, igazán önmagam lehetek.

Tele vagyok célokkal és a megvalósításukhoz szükséges akciótervekkel, emberi kapcsolatokkal és eszközökkel. Izgalommal és örömmel tölt el a következő év gondolata…